Després d’obtenir amb 18 anys el títol Professor Superior de violí al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, ​​es trasllada a Àustria on finalitza els estudis de Màster Oficial (MA) i Postgrau de violí amb Premi Extraordinari amb l’eminent pedagoga Maighréad McCrann i Màster oficial en Música de Cambra amb Chia Chou, tots dos amb matrícula d’honor, a la Universität für Musik und Darstellende Kunst Graz (Universitat de Música i Arts Escèniques de Graz). Per a la realització dels seus estudis Catalina ha rebut beques de la Fundació Sa Nostra, Fundació Caja Madrid, Jove Orquestra Nacional d’Espanya i la Fundació Martha-Debelli.
Catalina ha estat concertino de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya amb la qual va gravar com a solista el Capriccio espagnol Op. 34 de N. Rimsky-Korsakov ( “Espanya de dins a fora” Verso 2005), i ha estat membre titular durant 5 anys de la prestigiosa Gustav Mahler Jugend Orchester.
Ha estat concertino de l’Orquestra Filharmònica de Màlaga i de l’orquestra del festival d’Òpera de Scheidegg a Alemanya en les seves dues últimes edicions. Ha col·laborat com a ajuda de concertino a l’Orchestra of Europe de Berna i l’Orquestra Simfònica d’Euskadi.
A Viena ha tocat entre 2013 i 2017 amb l’Orquestra Simfònica de Viena (Wiener Symphonikern) i col·laborat habitualment amb altres orquestres austríaques de primera categoria com l’ORF Ràdio Symphonie Orchester Wien, Tonkünstler Orchester o la Grazer Philharmonisches Orchester.
Al llarg de la seva carrera ha visitat en gires internacionals les principals sales de concerts com Musikverein de Viena, Conzertgebouw d’Amsterdam, Royal Albert Hall de Londres, Carnnegie Hall de Nova York, Teatre alla Scala de Milà, Staatsoper de Berlin, amb directors com Antonio Pappano, Kent Nagano, Lorin Maazel, Zubin Mehta, Sir Colin Davis, Daniel Barenboim, Christopher Hogwood, Manfred Honeck, Heinrich Schiff, Vladímir Fedoseyev entre molts altres.
El seu debut com a solista es va produir a l’edat de 16, interpretant el concert per a violí de Max Bruch en sol menor Op.26 amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears sota la direcció de Christoph Stepp. Entre les seves interpretacions cal destacar la interpretació del concert per a violí de Ludwig van Beethoven amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears sota la direcció del mestre Edmon Colomer, el 2011.
Catalina és una àvida i molt activa intèrpret de música de cambra. Funda el 2008 el Trio Colombram amb el qual realitza concerts per Àustria, Hongria, Croàcia, Espanya gravant per a la ORF, Ràdio Nacional Austríaca. En l’actualitat és membre del Trio Tríptic des de 2010 i forma duo amb la pianista búlgara Dina Nedéltcheva.

 

You must be logged in to post a comment.