Catalina Sureda Colombram (Mallorca, 1984), és titulada superior de violí pel Conservatori Superior de Música del Liceu i Master of Arts (MA) en Violí i Música de Cambra per la Universität für Musik und Darstellende Kunst de Graz.

Una vegada finalitzats els seus estudis superiors a Barcelona, als 18 anys es trasllada a Àustria on estudia a la Universitat de Música i Arts Escèniques de Graz, sota la tutela de Maighréad MacCrann i Chia Chou. Es va graduar en el Màster de Violí i en el Màster de Música de Cambra amb Matrícula d’Honor en ambdues titulacions i va rebre el Premi Extraordinari de Fi de Carrera de la Universitat. Completa la seva formació assistint a cursos i classes magistrals amb Werner Hink, Vartan Ivan Manoogian, Beverly Lunt, Eva Graubin, Vicente Huerta, Thanos Adamopoulos, Gérard Poulet, Stanley Dodds, AkikoTatsumi y Agustín León Ara entre altres. Durant els seus estudis ha rebut diferents beques: de la Fundación Sa Nostra, de la JONDE (Joven Orquesta Nacional de España), de la Fundación Caja Madrid i de la Martha-Debelli Stipendium.

Ha estat concertino i solista de la JONDE (Joven Orquesta Nacional de España), membre de la prestigiosa Gustav Mahler Jugendorchester, col·laboradora de la West-Eastern Divan Orchestra i de l’Orquesta Juvenil Iberoamericana.

A l’àmbit professional ha col·laborat amb diferents orquestres nacionals com l’Orquestra Simfònica de Galicia, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra de la Comunitat Valenciana Palau de les Arts Reina Sofía o l’Orquestra Filarmònica de Màlaga com a concertino convidada. També ha tocat amb orquestres europees com L’Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia di Roma, la Grazer Philarmonisches Orchester, la ORF Radio Symphonie Orchester de Viena o la Wiener Symphoniker. Ha participat en gires por Amèrica, Àsia i Europa i ha tocat a sales com el Konzerthaus i Musikverein de Viena, el Royal Concertgebouw d’Àmsterdam, el Royal Albert Hall de Londres, el Thèâtre des Champs-Elysées de París, el Carnnegie Hall de New York, l’ Scalla de Milà, la Philarmonie de Colonia, l’Staatsoper de Berlín, el Teatro Colón de Buenos Aires, el Suntory Hall de Tokio, el National Centre for the Performing Arts de Beijin entre d’altres.

Ha treballat amb directores de l’alçada d’Antonio Pappano, Kent Nagano, Lorin Maazel, Zubin Mehta, Sir Colin Davis, Jonathan Nott, Herbert Blomstedt, Daniel Barenboim, Christopher Hogwood, Manfred Honeck, Heinrich Schiff, Franz Welser-Möst, Ingo Metzmacher, Eliahu Inbal, Stéphane Denève o Vladímir Fedoseyev.

Va debutar com solista a la edat de 16 anys amb l’Orquestra Simfònica de Balears sota la direcció de Christoph Stepp. L’any 2011 interpretà el conciert per a violí de Ludwig van Beethoven amb aquesta mateixa orquestra i la direcció d’Edmon Colomer. Com a solista ha interpretat Bach, Vivaldi i ha participat com a concertino d’Oper Scheidegg a la producció d’ “Alexander in Indien”.

Ha col·laborat en enregistraments per a la Radio-televisió Austríaca (ORF), RTVE i per diferents discogràfiques: “España, de dentro a fuera” (Capricho Español de Rimsky-Korsakov) concertino i solista, Verso 2005. Franz Welser- Möst, Gustav Mahler Jugendorchester, EMI 2005. Renaud und Gautier Capuçon, Myung-Whun Chung, Gustav Mahler Jugendorchester, Virgin Classics 2007.

Ha fet estudis de postgrau en pedagogia a la Universitat Complutense de Madrid, ha participat com a professora de violí en el Sistema Nacional de Educación Musical de Costa Rica i ha impartit classes en el curs de violí Escola Quatre42 de Palma de Mallorca.

Actualment resideix a Viena. Treballa a la Wiener Symphoniker i participa en diferents projectes amb altres orquestres vieneses com la RSO, 1.Frauen-Kammerorchester, Ambassade Orchester Wien, Vienna Classical Players. Aquest darrer any ha fet gires per França, Xina, Japó, Turquia i Baréin.

 

You must be logged in to post a comment.